Maksa-porgandihautis

Meie pere lemmik. Ja lihtne, see peamine.

Kuna olen väga laisk söögitegija, siis kõik toidud peavad olema lihtsalt teostatavad ja kiired. Seega meeldivad ennekõikepajatoidud, vormiroad, hautised. Sellised, kus viskad aga kraami potti ja toit valmib ise 🙂

Retsept ise siis siin:

600-700 gr maksa (veise)

4 porgandit

1 sibul

2 spl õli

2 spl jahu

1 tl soola

5 dl vett

1 köögiviljapuljongi kuubik

*Koorida sibul ja porgand,* lõigata õhukesteks viiludeks, *pruunistada paar minutit õlis ja *tõsta keedunõusse.

*Maks lõigata 2-3 cm suurusteks tükkideks, *veeretada tükke soolaga segatud jahus

*Keskmisel kuumusel praadida pruuniks ja *kallata koos praadimisõliga porgandite juurde.

*Lisada vesi ja puljongikuubik ning *hautada nõrgal kuumusel umbes 30 minutit kuni maks on pehme.

Sobib riisi või kartuliga.

Maks jääb äärmiselt pehme, nii et ka mu alla aastane suudab oma 6 hambaga seda süüa.

Advertisements

About marijutud

Tegelikult ei olnud plaanis üldse mingit blogi pidada, aga näe mis välja kukkus :D Vaata autori marijutud postitusi

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: