Pannkoogid

Ükspäev, täpsemalt pühapäeva hommikul hakkasin pannkooke küpsetama. Pisike ebaregulaarne traditsioon.

Aga nagu kiuste olid kõik pannkoogiretseptid kuskil ärapaigutatud asjade seas. Kuna keefiri ei olnud, tuli teha kooke piimaga ja seda peent kunsti ma ei oska.

Leidsin netist mõned klassikalise piimaga tehtud pannkoogi retseptid:

Pannkoogitaignasse ei jää tükke ja koogid tulevad palju paremad, kui lasta taignal vähemalt pool tundi (hea, kui terve tund) paisuda. Õhukeste ülepannipannkookide ehk kreppide puhul on see lausa vältimatu. NB! Soodaga hapupiimapannkoogitaignat seisma jätta ei tohi, sest sooda reageerib hapupiimaga kohe ja pärast jäävad pannkoogid vintsked. Samuti ei ole sobilik kasutada pannkoogitaignas jogurtit.

Klassikalised ülepannikoogid

  • 2 muna
  • 5 dl piima
  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 dl õli

Löö kanamunad kaussi katki ja klopi segamini. Lisa kolmandik piimast, sool ja klopi hulka jahu. Sega juurde ülejäänud piim. Lase taignal pool tundi paisuda. Lisa õli. Kuumuta pann ja tõsta taignat kulbitäie kaupa pannile.

Lisasin taignale 2 spl suhkrut ja pool tl vanillisuhkrut. Igat ok oli 🙂

Hapukoorepannkoogid

  • 3 muna
  • 100 g hapukoort
  • 1 klaas jahu segatuna 1 tl küpsetuspulbriga
  • 0,5 klaasi vett
  • sõrmeotsaga soola

Sega kõik ained hästi hoolikalt, prae kuumas võis.

Klassikalised muna-pannkoogid

Valmistusained

350 g jahu

6 muna

1/2 l piima

80 g suhkrut soola võid või margariini praadimiseks

Valmistusviis

1. Sega jahu, suhkur ja sool. Lisa munad ja sega jahuga. 2. Sega piim järk-järgult mikseri abil taina hulka, nii et ei tekiks klimpe. Lase taignal u. 20 minutit seista. 3. Kuumuta pannil supilusikatäis võid. 4. Vala pannile taigent. Prae kooki keskmisel kuumusel, kuni see on altpoolt kuldpruun. 5. Kui koogi servad tõmbuvad pruuniks siis keera kook ringi. Pruunista kook ka teiselt poolt. Samuti toimi ka ülejäänud kookidega. Hüva nõu: Pannkoogid jäävad eriti kohevad, kui võtad 1/2 liitri piima asemel 1/4 liitrit piima ja 1/4 liitrit gaseeritud või mineraalvett.

Vot need on minu lemmikud:

Kohevad hapupiimapannkoogid

Väikesed hapupiimapannkoogid, mis tänu vahustatud munavalge lisamisele on eriti õhulised ja kohevad.
Valmiva toidu kogus: neljale

Koostis:
2 muna
2 sl suhkrut
5 dl keefirit või hapupiima
0.5 tl soola
3 dl nisujahu
0.5 tl söögisoodat
praadimiseks võid või õli

Valmistamine:
Eralda munakollased munavalgetest.
Klopi munakollased suhkruga lahti, siis lisa keefir, sool ja jaokaupa sooda-jahu segu.
Klopi munavalged tugevaks vahuks, siis sega ettevaatlikult ülejäänud taina hulka.
Küpseta kuumal pannil mõlemalt poolt väikesed kohevad pannkoogid.
Serveeri jäätise, moosi, vahtrasiirupi või suhkruga.

Aga laisk nagu olen, segan kõik ained kokku ja siis mikserdan veidi.

Advertisements

About marijutud

Tegelikult ei olnud plaanis üldse mingit blogi pidada, aga näe mis välja kukkus :D Vaata autori marijutud postitusi

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: