Hapupiima-rabarberikook

Proovisin täna teha kooki kodus käepärast olevatest ainetest.

Retsepti sain SIIT

Koostis:
2 muna
2 dl suhkrut
100 g võid
4 dl hapupiima või
keefirit
1 tl söögisoodat
1 tl vanillisuhkrut
2 dl mannat
100 g rosinaid
5 kuni 6 dl nisujahu

Valmistamine:
Klopi munad suhkruga, lisa vähehaaval sulatatud või, hapupiim, vanillsuhkur, manna, pestud rosinad ja soodaga segatud jahu.
Vala võiga määritud ja jahuga ülepuistatud vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Minupoolne kommentaar:

Kasutasin rosinate asemel külmutatud rabarbereid, umbes 250 grammi. Peale küpsetamist olid mannaterad veel veidi tuntavad, aga ilmselt kook järelküpseb ise veidi aega ning see kaob. Oleks pidanud aga hoopis rohkem panema rabarbereid ja muid marju, kuna tegemist äärmiselt kuiva koogiga. Ilmselt pakun seda koos jäätisega, tasakaalustab vast.

Järgmine kord siis tean, panen vähemalt pool kilo rabarbereid, rosinaid ja muud kraami.

Advertisements

About marijutud

Tegelikult ei olnud plaanis üldse mingit blogi pidada, aga näe mis välja kukkus :D Vaata autori marijutud postitusi

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: