Hapupiima-rabarberikook

Proovisin täna teha kooki kodus käepärast olevatest ainetest.

Retsepti sain SIIT

Koostis:
2 muna
2 dl suhkrut
100 g võid
4 dl hapupiima või
keefirit
1 tl söögisoodat
1 tl vanillisuhkrut
2 dl mannat
100 g rosinaid
5 kuni 6 dl nisujahu

Valmistamine:
Klopi munad suhkruga, lisa vähehaaval sulatatud või, hapupiim, vanillsuhkur, manna, pestud rosinad ja soodaga segatud jahu.
Vala võiga määritud ja jahuga ülepuistatud vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Minupoolne kommentaar:

Kasutasin rosinate asemel külmutatud rabarbereid, umbes 250 grammi. Peale küpsetamist olid mannaterad veel veidi tuntavad, aga ilmselt kook järelküpseb ise veidi aega ning see kaob. Oleks pidanud aga hoopis rohkem panema rabarbereid ja muid marju, kuna tegemist äärmiselt kuiva koogiga. Ilmselt pakun seda koos jäätisega, tasakaalustab vast.

Järgmine kord siis tean, panen vähemalt pool kilo rabarbereid, rosinaid ja muud kraami.

Advertisements

About marijutud

Tegelikult ei olnud plaanis üldse mingit blogi pidada, aga näe mis välja kukkus :D Vaata autori marijutud postitusi

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: