Retseptid, mida plaanin proovida

Kirjutan siia üles need retseptid, mida plaanis lähiaegadel proovida-teha. Muidu läheb meelest ära 🙂

Rabarberi-pisarakook

Kogus Koostis- ja maitseained
TAINAS
200  g Või
5  dl nisujahu
1  dl Suhkur
veidi soola
RABARBERIKATE
400  g Rabarber
3  sl Suhkur
1  sl Kaneel (jahvatatud)
MUNAVALGEKATE
3  tk Munavalge
1.5  dl Suhkur

Haki või, jahu ja suhkur ühtlaseks purutaoliseks tainaks.
Suru tainapalliks kokku ning pane tunniks külma. Rulli tainas õhukeseks plaadiks (vastavalt oma küpsetusplaadi suurusele) ja tõsta tainarulli peal küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Võid suruda taina ka otse küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Koori ja puhasta rabarberid, lõika õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga. Vala rabarberitükid tainale ning küpseta 200° juures 25 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks läikivaks vahuks, määri eelküpsenud koogipõhjale. Küpseta veel 10 minutit, kuni helekollase värvuseni.

Riisisalat

Kogus Koostis- ja maitseained
4  kl Sõmer keedetud riis
2  kl Väikesteks kuubikuteks lõigatud lihatooted (vorst, sink)
4  tk Keedetud muna
2  tk Hapu õun või hapukurk
2  tk Keedetud porgand
2  tk Sibul
Majoneesi-koorekaste
Maitseroheline

Valmistusviis

  1. Tükelda kõik toiduained, maitsesta kaste ja sega.

Katrini seenepirukas

4-le
500g pärmi-lehttainast
1l kukeseeni või 0,6l soolaseeni
200 g suitsukanaliha
1 sibul või porrulauk
100 g Merevaigu sulatatud juustu kukeseentega
100 ml 10% rõõska koort
natuke õli ja võid
vajadusel soola-pipart
Täidise jaoks haki seened, suitsukana ja sibul väikesteks tükkideks. Prae pannil killukese või ja õli segus sibul ja lisa siis seened (soolaseeni tuleks vajaduse korral eelnevalt kindlasti leotada, et nad liiga soolased poleks). Nüüd lisa kana ja mõne aja pärast ka Merevaigu juust ning rõõsk koor. Täidis peab jääma paksu seenekastme konsistentsiga, nii et vajadusel lisa veel kas sulajuustu või rõõska koort. Hauta veidi ning tõsta tulelt ja lase jahtuda. Rulli lehttaigen veidi õhemaks ristküliku suuruseks tükiks ja tõsta küpsetuspaberile. Jaota täidis ühele taignapoolele ja tõsta peale teine taignapool. Vajuta lahtised ääred kahvliga kinni ja tee piruka peale kahvliga mõned augud. Soovi korral võid pealt määrida lahtiklopitud muna ja vee seguga. Küpseta 180-200 kraadises ahjus u. 15-20 mnutit, ehk kuni pirukas on pealt ilusa kuldpruuni jumega. Lase veidi jahtuda ja lõika siis tükkideks.

Rabarberi-hapupiima kook

Tegemist on hästi lihtsa ja tänu hapupiimale väga mahlase koogiga, mida saab koguse mõttes päris palju. Seetõttu tuleks vähemasti 28 cm läbimõõduga vormi kasutada, õhema koogi jaoks sobib ka väiksem ahjuplaat (sellisel juhul tuleks küpsetusajal silma peal hoida). Kookoshelbed jäid endal välja, tundusid siin kuidagi üleliigsed.

Vaja läheb:

500 g rabarberit
1 dl suhkrut
4 dl jahu
1tl soodat
näpuotsaga soola
1/4 tl kaneeli
1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
100 g võid,
3 dl suhkrut
2 muna
2 tl vanillisuhkrut
2,5 dl hapupiima
1 dl kookoshelbeid (soovi korral)
50 g hakitud mandleid
4 sl jahu
50 g võid
4 sl pruuni suhkrut

Koori ja tükelda rabarberid ning sega 1 dl suhkruga. Sega omavahel jahu, sooda, sool, kaneel ja muskaat. Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillisuhkur, lisa munad. Seejärel lisa vaheldumisi jahu ja hapupiim ning sega ühtlaseks taignaks. Kõige lõpus lisa rabarberid, mandlid ja kookoshelbed (kui kasutad). Vala segu võiga määritud 28 cm läbimõõduga koogivormi. Hõõru jahu, või ja pruun suhkur sõrmede vahel puruks ning puista koogile. Küpseta 175 kraadises ahjus 30-35 minutit kuni keskele torgatud tikk jääb täiesti puhas.

Advertisements

About marijutud

Tegelikult ei olnud plaanis üldse mingit blogi pidada, aga näe mis välja kukkus :D Vaata autori marijutud postitusi

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: